Winkelcentrum Suydersee | Het Ruim 48, Dronten | 0321 – 701936

Wilt u ook helpen?

Doneer hier boeken

Snel navigeren

A.F.Th. van der Heijden

Voor de liefhebbers van A.F.Th. van der Heijden hebben we een aardige collectie. 

Ruim veertig jaar geleden verschenen de proloog en deel 1 van de romancyclus De tandeloze tijd van A.F.Th. van der Heijden. Nog steeds werkt Van der Heijden aan het voltooien van deze cyclus en van zijn andere grote romanserie Homo duplex, maar eigenlijk heeft alles wat hij als roman of novelle publiceert verband met deze twee cycli.

Van der Heijden debuteerde in het eind van de jaren zeventig als Patrizio Canaponi, maar maakte zich na twee publicaties bekend als Van der Heijden, soms zelfs publicerend onder alleen zijn voorletters A.F.Th.

Hij wordt geboren op 15 oktober 1951 in Geldrop, dat een grote rol in zijn werk zal spelen. Hij is de echtgenoot van schrijfster Mirjam Rotenstreich. Hij heeft met zijn werk alle denkbare literaire prijzen gewonnen en heeft zijn grootste succes behaald met het boek Tonio over zijn verongelukte zoon.

Zijn laatst verschenen roman heeft hij in eigen beheer uitgegeven aangezien hij ontevreden was over zijn laatste (en ook eerste) uitgeverij Querido en over De Bezige Bij waar een groot deel van de cyclus Homo duplex verscheen.

Verschillende romans zijn verfilmd, de bekendste is Advocaat van de hanen.

Scroll naar boven